Cepheye dışarıdan bakıldığında çoğunlukla cam yüzeyin yanı sıra, yatayda ve düşeyde 5 cm genişliğinde farklı mimari görsellere sahip değişken derinliklerde kapak profillinin görünümü oluşturulmaktadır.
Camlar yatay ve düşey alüminyum taşıyıcı konstrüksiyon üzerine EPDM fitiller ile köprü sağlanmak suretiyle tespit kapağı ile tespitlenir ve tespit kapaklarının üzerine görsel üst kapak ile uygulama tamamlanır.
Dışardan kötü görüntü oluşturacak döşeme, kolon ve asma tavan gibi gizli kalması gereken Spandrel bölgeler emaye boyalı camlarla veya kompozit paneller tercih edilerek gizlenir.
Açılır kanatlar açılmadıkça dışarıdan varlığı belli olmadığından gizli kanat olarak anılır. Dışa açılır gizli kanalar tercihe göre otomasyon sistemine dahil edilebilir veya butondan kontrollü motor mekanizması kullanılarak kanatların otomatik açılıp kapanması sağlanabilir.
Isı ve güneş kontrollü mimari cam tercihleri ile ortaya çıkan iklimlendirmeye dış mekândan gelen sesleri en aza indirebilmek için cam kombinasyonuna akustik cam seçiminin de dahil edilmesi sonucu ileri seviyede yaşam konforu elde edilir.
Yapılarda yangın anlamında asgari önlemlerin alınabilmesi için en azından B1 FR sınıfı yangın geciktirme özelliğine sahip kompozit panellerin ve beraberindeki farklı yangın tepkimesine sahip yangın geciktirici elemanların tercih edilebilmesi, can ve yapı güvenliği açısından önemli rol oynamaktadır.
(Önemli Not: Yapılarınızda tercih edeceğiniz cephe kaplama uygulamaları için bağımsız ve akredite test laboratuvarlarında uygulamaya ait mocap numunesi ile gerekli yangın testinin yapılmasını ve başarıyla testten geçmiş olmasını talep ediniz.)
Okul, Hastane ve 21,5 Metreyi aşan yapılarda A2 sınıfı yanmaz Alüminyum Kompozit Panel önerilir.